taminvalve articles Jet pump index

یکی از پمپ های پر کاربرد از گروه پمپ آب سانترفیوژ، پمپ جتی است که به دلیل ساختار متناسب جزء پر مصرف ترین محصولات پمپ خانگی محسوب می شود. پمپ جتی برای مکش آب از اعماق و بدون نیاز به لوله کشی جهت مکش آب طراحی شده است. پمپ جتی در قسمت مکش پمپ خلاء ایجاد می کند و هوا را در خط مکش از بین می برد، سپس بر جو موجود توسط ترکیب آب با هوا در ایجاد سیال سازی و روند پمپاژ غلبه می کند. در پایان، هوا را دفع کرده و مایع را مانند یک پمپ سانترفیوژ استاندارد انتقال می دهد.

فهرست مطالب

پمپ جتی چیست؟

پمپ جتی یکی از پمپ‌های پرکاربرد از نوع سانتریفیوژ است. پمپ جتی، به صورت خود کشش بوده و می‌تواند بدون لوله بندی، آب را از اعماق زمین به بالا بکشد. یکی از قابلیت‌های اصلی پمپ جتی این است که می‌تواند در حالت کمبود آب با ورود هوا به فعالیت خود بدون آسیب رسانی به منبع به فعالیت خود ادامه دهد. این مزیت باعث شده است تا پمپ جتی یکی از پرکاربردترین نمونه در صنعت پمپ آب خانگی باشد. در واقع این نوع پمپ در بخش مکش خود، با ایجاد یک بخش خلأ باعث از بین بردن هوا در این خط می‌شود و در نهایت باعث انتقال آب بدون هوا می‌شود. در واقع این دستگاه که به آن بعضی‌ها پمپ خودمکش هم می‌گویند، در یک قالب بزرگتر قرار گرفته که این قالب باعث از بین بردن هوا پس از ورود می‌شود. در نتیجه هیچ گونه هوایی در آب وجود نداشته و پمپ می‌تواند به راحتی به فعالیت خود ادامه دهد. برای همین است که همیشه تأکید می‌کنند تا پمپ جتی را حتماً در آب باید قرار دهید تا هوایی وارد آن نشود.  

taminvalve articles Jet pump

ساختار این نوع پمپ

جنس پروانه پمپ خانگی جتی عمدتا از برنج است و شرکت های سازنده بر اساس نیاز مشتری آنها را از جنس استیل ضد زنگ و یا نوریل طراحی می کنند که در برخی مناطق که آب شور است و املاح دارد از پروانه استیل استفاده می شود. در بحث سیم پیچی پمپ آب خانگی جتي که معمولا از جنس مس است، برخی از کارخانه ها برای اینکه قیمت پمپ آب خانگی را کاهش دهند از جنس آلومینیم سیم پیچی می کنند که از لحاظ کیفیت کارائی ضعیف تری نسبت به سیم  پیچی مسی دارند. حداکثر هد این نوع پمپ ها از رنج 9 تا 75 متر است. در هر صورت، پمپ های آب جتي برای پمپاژ مایعاتی با ذرات جامد و معلق حداکثر 3.8 اینچ مناسب نمی باشند.

ساختار این دستگاه باعث شده تا این محصول تبدیل به یکی از پر مصرف ترین انواع پمپ آب خانگی باشد. ساختار پمپ جتی به این صورت می باشد که با ایجاد خلاء در قسمت ساکشن، هوا را از بین می برد و در انتها هوا را دفع کرده و سیال را پمپاژ می نماید. پمپ جتی جهت پمپاژ یا در واقع ساکشن و مکش سیال آب از اعماق استفاده می گردد. پمپ آب خودمکش که در بازار با نام پمپ های جتی معروف هستند، برای انتقال آب تمیز یا قابل شرب و یا مایعاتی که خورنده نباشند (خواص فیزیکی و شیمیایی مشابه آب داشته باشند)، در مدل پمپ جتی چدنی و همچنین انتقال سیالات با خاصیت قلیایی و اسیدی در مدل پمپ جتی پروانه استیل 304 و 316، کاربرد دارند.

taminvalve articles Jet pump 1

کاربرد پمپ‌های جتی

  • انتقال مایعات
  • انتقال سوخت های سبک
  • سیرکولاسیون دیگ بخار
  • سیستم های تهویه
  • سیستم احتراق
  • مصارف خانگی و صنعتی
  • آبیاری و مصارف کشاورزی
  • تامین آب استخر

مزایا پمپ جتی

  • جریان تخلیه یکنواخت و آرام مایع
  • تنوع و گوناگونی بالا
  • راندمان عالی
  • پایین بودن هزینه های نصب و نگهداری آسان
  • کم حجم و قابل استفاده در فضاهای کوچک
  • دامنه وسیع کاربردها مانند پروژه های کشاورزی، صنعت و آبرسانی

تفاوت پمپ آب جتی و پمپ آب بشقابی

تامین آب یکی از موارد اصلی و با اهمیت در هر ساختمان و خانه ای است. مشکل افت فشار در ساختمان های چند طبقه معمولا برای طبقات بالاتر وجود دارد و اغلب این ساختمان ها برای رفع مشکل کاهش فشار آب از پمپ استفاده می کنند. انواع مختلفی از پمپهای آب در بازار وجود دارد که پمپ آب جتی و پمپ آب بشقابی دو نوع اصلی آنها می باشند.هریک از این پمپ ها طراحی خاص خود دارند و برای مورد خاصی استفاده می شوند، اما به طور خلاصه می توان گفت که پمپ آب جتی می تواند آب را از عمق بیشتری انتقال دهد اما پمپ آب بشقابی شدت آبرسانی بیشتری دارد.مدل های بشقابی معمولا برای پمپاژ کردن آب و مایعاتی استفاده می شوند که اغلب کاربرد صنعتی داشته اما در مواردی نیز برای کاربردهای کشاورزی و خانگی استفاده می شوند. در حقیقت پمپ های آب بشقابی تقریبا برای مایعات دارای ویسکوز استفاده می شوند.پمپ های آب جتی در مناطقی با چاه های آب عمیق و دارای آب و هوای گرم تر محبوب هستند. برای منابع آب کم عمق و چاه های عمیق که در آن پمپ های قوی تری مورد نیاز هستند، باید از پمپ آب جتی عمیق استفاده کرد.برای فشارهای بالاتر یا طبقات بیشتر، از پمپ های بشقابی دارای دو یا چند پروانه استفاده می شود؛ یا یک موتور برای کمک به پروانه ها در شرایط افزایش فشار، اضافه می شود. در پمپ آب جتي در صورت نیاز به آب بیشتر باید از انژکتور بیشتری استفاده شود. بخشی از آب مکش شده از طریق انژکتور به مخزن فشار منتقل می شود و با رفتن به قسمت مکش پمپ، مکش به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!