پلی پروپیلن یکی از پرمصرف ترین و اساسی ترین پلیمرهای مورد استفاده در دنیا میباشد. این لوله جزو سبکترین و مقاومترین لوله های پلیمری میباشد و از راندوم کوپلیمر نوع ۳ ساخته میشود. لوله پلی پروپیلن به دو نوع سبز رنگ و سفید رنگ در بازار وجود دارند. این لوله دارای خصوصیات مختلفی میباشد که در ادامه به توضیح آن میپردازیم. همچنین در بازار با نامهای متعددی مانند لوله PP، لوله سبز، لوله سفید، لوله سفید آب و در مواقع خیلی کم لوله تک لایه سفید نیز نامیده میشود. هایپر صنعت فامکو ارائه دهنده انواع لوله های پلی پروپیلن در انواع زیر میباشد.
- تک لایه
- سه لایه
- پنج لایه
- فویل دار
مشخصات فنی
این لوله ها طبق استاندارد DIN-8077 برای ابعاد شامل قطر خارجی، قطر داخلی و ضخامت لوله و همچنین استاندارد DIN-8078 ساخته می شوند که رنگ، علامت گذاری، وضعیت ظاهری، تحمل فشار هیدرواستاتیکی، انتقال حرات و مقاومت به ضربه در دماهای پایین را شامل می شود که مقاومت به ضربه در این استاندارد حداکثر به میزان 15 ژول ضربه پاندولی در دمای صفر درجه سانتیگراد می باشد.
متریال مورد استفاده برای ساخت این لوله ها شامل ماده اصلی کوپلی پروپیلن راندوم Type-3 (به اختصار P.P.R.C) و مواد افزودنی دیگر می باشد که موجب مقاومت در برابر ضربه، تنش های حرارتی و اشعه های نور خورشید شده است.
روش تولید لوله پلی پروپیلن
مونومر پلی پروپیلن (مونومر ها موادی هستند که از پیوند آنها پلیمر به دست می آید) با قرار گرفتن در برابر فشار و گرما به همراه کاتالیزگر زیگلر-ناتا و به وسیله محلول یا فرآیند گاز تولید می شود. تفاوت در کاتالیزگر و شرایط تولید می تواند خواص پلاستیک را تغییر دهد. برای تولید این لولهها ابتدا مواد اولیه را به صورت خام و سرد وارد دستگاه اکسترودر میکنیم. در این قسمت مواد با درجه حرارت معین ( معمولا 100 الی 180 درجه سانتی گراد) ذوب شده و برای قالب گیری آماده می شوند و به صورت شاخه های 4 متری تولید می شوند. هم چنین برای جلوگیری از عبور نور، مواد رنگدانه (مستربچ) به آن اضافه می شود. این لوله ها با استفاده از جوشکاری فیوژن حرارت داده می شوند.
مزایای
- طول عمر بالا یکی از ویژگی های بارز لوله پلی پروپیلن می باشد که این امر باعث استقبال کارفرمایان جهت استفاده از این محصول در سیستم های لوله کشی منازل و ساختمان ها شده است.
- وزن سبک لوله های پلی پروپیلن سبب شده تا حمل و نقل آنها نیز آسان تر صورت بگیرد.
- این لوله ها انعطاف پذیری خوبی دارند به همین دلیل برای استفاده در مکان های مختلف مناسب هستند.
- لوله پلی پروپیلن مقاومت به تنش و فشار بالایی دارد از این رو دچار ترک یا شکنندگی نمی شود. هم چنین مقاومت حرارتی این لوله ها نیز بسیار بالاست و تا دمای 110 درجه سانتی گراد دچار مشکل نخواهند شد و ساختار خود را حفظ می کنند.
- سطح صاف و صیقلی این لوله ها سبب شده تا آب و یا سایر سیالات به راحتی از داخل آن عبور کند همین امر از ایجاد رسوب جلوگیری می کند و باعث می شود سیال دچار افت فشار نشود.
- قیمت این لوله در مقایسه با سایر لوله ها اعم از فلزی و پلیمری مناسب تر بوده و به دلیل مزیت ها و ویژگی هایی که دارد باعث شده استفاده از آن در تاسیسات ساختمان ها اقتصادی و به صرفه تر باشد.
- چگالی کم، سختی و مقاومت در برابر اسید ها و باز ها از جمله ویژگی های لوله پلیپروپیلن محسوب می شود.
- اغلب این لوله ها عایق صدا هستند و حرکت سیالات درون این لوله ها با ایجاد صدا همراه نخواهد بود.
- این لوله ها مقاومت خوبی در برابر عوامل خطرساز برای سلامتی از جمله میکروب ها، جلبک ها و قارچ ها و غیره دارند.
کاربرد این لولهها
- لوله کشی آب آشامیدنی
- لوله کشی سیستم های گرمایشی
- صنایع غذایی
- صنعت نساجی
- تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی
- سیستم های تخلیه شیمیایی
- انتقال آب
- سیستم های فاضلاب
- صنعت خودرو سازی
- ساخت اسباب بازی
- خطوط هوای فشرده
- صنایع کشتی سازی
- محیط های اسیدی و قلیایی
برندهای لوله پلی پروپیلن
- لوله پلی پروپیلن آذین سپاهان
- لوله پلی پروپیلن یزد بسپار
- لوله پلی پروپیلن یزد لوله
- لوله پلی پروپیلن نیک بسپار یزد
- لوله پلی پروپیلن پلیمر اسپادانا
- لوله پلی پروپیلن بیست بسپار اسپادانا