taminvalve articles شیر هواگیری index

یکی از تداخلاتی که بسیار مرسوم می باشد بین سیالات مایع و سیالات گازی شکل می باشد، وجود هوا در لوله ای که مخصوص عبور آب می باشد باعث ایجاد صداهای زیاد، خوردگی لوله و اتصالات و شیرآلات و حتی در مواردی باعث ایجاد کاویتاسیون در پمپ ها می شود. از این رو از شیر هواگیری برای جلوگیری از ورود هوا به داخل لوله استفاده می‌شود.

فهرست مطالب

چگونه هوا وارد سیستم سیال مایع می‌شود؟

عواملی زیادی وجود دارد که باعث ورود هوا و گاز به داخل سیال مایع می شود و یکی از مهمترین عوامل آن در خروجی های بویلر و دیگ های بخار می باشد، هنگامی که در داخل بویلر و به علت بالا بودن دما به لوله های مجاور حرارت وارد شده و باعث ایجاد ذرات بخار می شود. شیرآلاتی مخصوص خارج کردن بخار و هوا از خط لوله مایع می باشد که در ادامه به انواع آن و کارکرد آن ها میپردازیم: همانطور که می دانیم که چگالی سیالات گازی از چگالی سیالات مایع پایین تری می باشد و به همین علت همواره هوا بالاتر از مایع قرار می گیرد و به دلیل می بایست همواره شیرهای هواگیری در بالای اقلام از جمله لوله نصب شود که دسترسی به هوا را داشته باشد و بتواند آن را از سیستم خارج کند لذا قرار دادن شیر هواگیر در زیر لوله های آب کاری اشتباه می باشد.

شیرهای هواگیری چدنی 

از این شیرهای هواگیری برای خروج هوا از خط لوله استفاده می شود که به صورت شیرهای هواگیری تک روزنه و دو روزنه موجود می باشند . شیرهای هواگیری چدنی می بایست در قسمت فوقانی (بالا) لوله نصب شوند و باید در محلی نصب شوند که احتمال تجمع هوا و گاز در آنجا بیشتر می باشد .

اتصال شیرهای هواگیری چدنی

شیرهای هواگیری چدنی به صورت فلنج دار می باشند و در قسمت پایینی یک فلنج دارند که نوع اتصال آن ها را به صورت فلنج دار کرده است. باید این موضوع را در نظر بگیرید که برای اتصال شیرهواگیری چدنی به لوله نیاز به یک فلنج جوشی از جنی آلیاژ لوله دارید و سپس با استفاده از پیچ و مهره و گسکت می توان اتصال را برقرار کرد.

taminvalve articles شیر هواگیری

عملکرد شیرهای هواگیری چدنی

در شیرهایر هواگیری، روزنه بزرگ برای تخلیه هوا به حجم زیاد مورد استفاده قرار میگیرد و روزنه کوچک برای هوای انباشته شده به حجم کوچک که لوله را تحت فشار کاری قرار داده است مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیر هوا گیری (ایرونت) برای پکیج:

اساس کار شیرهای هواگیری یا همان شیر ایرونت (Air valve) با گوی شناور داخل آن می باشد که در صورت ورود هوا به این شیر گوی شناور حرکت کرده و راه خروج هوا از شیر هواگیری باز شده و هوا اضافی خارج می شود و به محض خروج کامل هوا از شیر هواگیری ، گوی شناور مجددا حرکت کرده و باعث بسته شدن شیر می شود و مانع از خروج سیال مایع می شود .
در گذشته ایرونت های پکیج ها از جنس برنجی بوده و بزرگترین مشکل ایرونت های برنجی ایجاد رسوب شدید و در هنگام خرابی به سختی می توانستیم آن ها را باز کنیم و از این نظر برای تعمیر و یا تعویض به مشکل میخوردیم . اما در پکیج های جدید و به روز دیگر از ایرونت های برنجی به ندرت استفاده می شود و بیشترین ایرونت ها از جنس پلاستیک می باشد .
یکی از موارد زیادی که برای ایرونت های پکیج ایجاد می شود زنگ زدگی فنر داخل شیر هواگیری می باشد که باعث عدم کارکرد ایرونت می شود که در این صورت بجای هوا ، آب از ایرونت خارج می شود که نشان از خرابی ایرونت پکیج شما می باشد .
شاید تا بحال بارها با این صحنه مواجه شده باشید که در قسمت کناری پمپ پکیج خود با آب دهی مواجه هستید و باید در این صورت حتما ایرونت را چک کنید که آب دهی از انجام می شود یا خیر و در صورت آب دهی از ایرونت باید به این نتیجه برسید که این قطعه خراب شده و نیاز به تعمیر دارد و یا تعویض دارد .
شیر هواگیری یا ایرونت همواره باید باز باشد و در صورت بسته بودن قادر به خروج هوا اضافی را ندارد و پس از مدتی به علت گردش هوا داخل پمپ و رادیاتورهای شوفاژ باعث خرابی و خوردگی و حتی شکستگی پمپ خواهد شد که در این صورت هزینه های زیادی را برای شما به بار خواهد آورد .

شیر هواگیری برنجی

شیرهای هواگیری برنجی برای سایزهای کوچک ½ اینچ و ¾ اینچ و همچنین سایز 1 اینچ مورد استفاده قرار میگیرد و نوع اتصال آن ها به صورت دنده ای می باشد .عملیات هواگیری در این نوع از شیرآلات به دو صورت دستی و اتوماتیک انجام می شود.

محل نصب شیرهای هواگیری برنجی:

  • در بالای مخازن تحت فشار
  • در قسمت فوقانی لوله های حاوی سیال مایع
  • در لوله ها و اقلام هایی که احتمال تجمع هوا وجود دارد
  • در قسمت هایی که لوله تغییر جهت جریان شدید می دهد

شیرهای هواگیری برنجی که به صورت دنده ای می باشند از بیرون رزوه خورده است و در اصطلاح به آنان اتصال نری گفته می شود و برای اتصال می بایست لوله و یا مخزن به صورت مادگی ( توپیچ ) رزوه شده باشد .

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!