taminvalve articles Underfloor_heating

اصول گرمایش از کف

دو نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد : سیستم تر و سیستم خشک. پمپ های سیستم تر، آب گرم را به درون لوله های زیر کف فرستاده و در مقابل سیستم خشک از کویل های الکتریکی در زیر کف خانه استفاده می کند تا گرمایش مورد نیاز را تولید کند.
از آن می توان در هتل ها و همچنین بسیاری از منازل استفاده کرد.
سیستم الکتریکی شبکه ای از سیم ها را مورد استفاده قرار داده تا گرمایش را ایجاد کند. سیم ها بر روی عایقی قرار گرفته و در انواع مختلف کف قابلیت اجرا دارد. سیستم الکتریکی نصب ارزانتری نسبت به سیستم آبی دارد.
سیستم آبی از شبکه ای از لوله ها که به بویلر ساختمان متصل است استفاده می کند و آب گرم از طریق بویلر به درون سیستم لوله کشی فرستاده می شود. سیستم گرمایش از کف در دمایی کمتر از سیستم رادیاتوری کار می کند و هزینه ی بیشتری جهت نصب نیاز دارند.

مزایا

یکی از مزایای این سیستم، از دید مخفی بودن است. برخلاف رادیاتورها این نوع سیستم گرمایشی، فضایی را اشغال نمی کند و در جانمایی مبلمان منزل اثرگذار نیست. از آنجایی که این نوع سیستم بطور یکنواخت در سرتاسر منزل قرار دارد، لذا هیچ نقطه خیلی سرد و یا خیلی گرمی در خانه ایجاد نمی شود.
سیستم های گرمایش از کف در دماهای پایین خیلی خوب عمل کرده و مصرف الکتریسیته را کاهش می دهد و به همین دلیل بسیار به صرفه تر از رادیاتورها است. استفاده از این سیستم باعث می شود گرد و خاک کمتری در فضای اتاق ایجاد شود چراکه هیچ جریان همرفتی در این نوع سیستم گرمایشی در فضای اتاق برقرار نمی شود. به همین دلیل این سیستم بخصوص برای افرادی که دچار بیماری آسم و تنفسی هستند مناسب می باشد. 

  • هزینه نگهداری پایین: سیستم گرمایش از کف الکتریکی معمولا هزینه نگهداری پایینی دارد.
  • صدای کم: سیستم گرمایش از کف کاملا بی صدا است و صدای جابجایی هوا و همچنین شعله ی بخاری های معمولی در این سیستم وجود ندارد. 
taminvalve articles Underfloor_heating 1

معایب

دو موضوع مهم در این نوع سیستم‌های گرمایشی وجود دارد. موضوع اول پرهزینه بودن نصب آن، است. همچنین بعضی از متریال های موجود در کف ساختمان ممکن است با سیستم های گرمایش از کف مطابقت نداشته باشد.
مشکل دیگر این است که این سیستم به زمان بیشتری نسبت به رادیاتورها برای گرم کردن فضای اتاق دارد و به دنبال آن به ترموستات هایی برای کنترل دمای پیوسته هوای اتاق مورد نیاز است.
اگر فرآیند کف سازی انجام شده باشد برای نصب و اجرای سیستم گرمایش از کف، باید کف تخریب شود که باعث دوباره کاری می شود. بنابراین بهتر است قبل از کف سازی سیستم گرمایش از کف پیش بینی شده و طراحی لازم برای آن انجام شود.

از کدام نوع از سیستم گرمایش از کف باید استفاده کنیم؟

به طور کلی استفاده از هر نوع سیستم به مواردی بستگی دارد از جمله :

  • سایز و شکل اتاق
  • محل و جانمایی عایق اتاق
  • اینکه این سیستم برای یک ساختمان ساخته شده نصب شود یا اینکه برای یک ساختمان در حال ساخت می باشد

یک سیستم آبی فضای بیشتری را برای لوله ها لازم دارد و همچنین نصب آن پیچیده تر بوده و هزینه بیشتری دارد.
سیستم الکتریکی ارزانتر و آسانتر برای نصب است اما برای اجرا هزینه بیشتری دارد. همچنین برای نصب و اتصال چنین سیستمی به فرد متخصص و باتجربه نیاز است.

چه متریالی برای سیستم گرمایش از کف مناسب تر است؟

بیشتر متریال به کار رفته در کف منازل برای این سیستم های گرمایشی مناسب هستند. اما بعضی از متریال دیگر مانند سنگ به دلیل اینکه رسانایی طبیعی بهتر می باشند. رسانش بیشتر متریال کف به معنای گرمایش زودتر هوای اتاق بوده و همچنین این هوای گرم برای مدت زمان بیشتری پایدار می شود.
کف های چوبی
اگر کف اتاق شما چوبی باشد بایستی حداکثر دمای قابل تحمل چوب را مشخص کرده که معمولا 27 درجه سانتی گراد است. البته برای اینکه ریسک کمتری را در آینده متحمل شویم بایستی از چوب های مهندسی شده استفاده کنیم. پیشنهاد می شود ضخامت کف چوبی بیشتر از 18 میلی متر نباشد که باعث کاهش کارایی این سیستم می شود.
فرش و قالی
اگرچه فرش و قالی برای پوشش کف اتاق در سیستم گرمایش از کف باعث کاهش بهره وری می شود اما می توان از آن استفاده کرد. برای دستیابی به نتیجه بهتر گرمایش بایستی ضریب عایق (TOG) پوشش های کف اتاق کمتر از 2.5 باشد.
بتن
زمان زیادی برای گرمایش منازلی که کف بتنی دارند طول می کشد. از طرفی هوای گرم اتاق برای مدت بیشتری پایدار باقی می ماند.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!